Wie zijn we?

Beleef het landleven op het Exoo. Een familiebedrijf van ruim 150 jaar oud, bijzonder gelegen aan de overs van de rivier de Regge tussen Wierden en Enter op het platteland van het Overijsselse Twente.

Bekijk onze hooibergen

Beleef het landleven

In de kromming van de Regge tussen Enter en Wierden, op de plek waar nu Het Exoo staat, stond in 1475 al een boerderij. Niet zo verwonderlijk, in een register uit dat jaar treffen we de naam Exoo aan in de betekenis van ‘met eikenbomen begroeide hoogte’ (Ekeshoe). Een ideale plek dus om een boerderij te vestigen: dichtbij het water en toch veilig genoeg voor overstromingen. Vroeger vond veel transport plaats over het water en kon het dus behoorlijk druk zijn op de oevers van de Regge. De boerderij werd al snel een ontmoetingsplaats voor reizigers, handelaren en marskramers.

Het Marskramerspad dat vlak langs Het Exoo loopt, herinnert daar nog aan. De huidige woonboerderij is ruim 150 jaar oud. En ook nu ziet de derde generatie Busger op Vollenbroek, die hier woont en werkt, graag mensen over hun land wandelen, rondkijken en genieten van het buitenleven.